tirsdag
13.1 °C
  75 %

Oppstart på utbedring av korthullsbanen

Dugnad og innleid arbeidskraft i skjønn forening.

Sesongen 2018 nærmer seg oppstart. Klubben er i gang med viktige baneutbedringer, der målet er å skape bedre spilleforhold i løpet av 2018.

Rasmus har som kjent arbeidet iherdig i vinter med alle maskinene våre.

Klubben er avhengig av at alt er i god stand slik at vi sammen kan skape så gode baneforhold vi kan greie, så investeringene som er gjort med maskiner er svært viktige for klubben.

Han har skrudd og byttet ut deler på alle maskinene, og i 2018 vil alt være i virksomhet for første gang på lenge.

Den mest synlige forbedringen vi vil legge merke til, blir kanskje at vi vil ha en fast maskin som skal brukes på tee og semigreen.

Det betyr kortere gress på tee og pen klipping rundt alle greener. Vi gleder oss!

De siste dagene har Rasmus vendt fokus mot den nye øvingsbanen. Vi har et prosjekt hvor tanken er at kortbanen skal være gratis for alle som ønsker å spille golf.

I den sammenhengen bygger vi om banen: hullene blir litt lengre, det blir tre sandbunkere, ett vannhinder og mange nye trær.

I uken som har passert har Rasmus gjort ferdig gravearbeidet til vannhinderet på kortbanen. Dette hinderet blir i spill for to hull på den nye banen, og samtidig trekkes vannet inn på hull 8 på hovedbanen slik at vi får noe å tenke på der også.

Alf Magne har skaffet duk som skal legges i bunnen av hinderet, og senere skal vannhinderet steinlegges slik at det blir pent.

I løpet av uken ventes maskin fra Erik Håland. De hjelper oss med problemene vi har hatt de siste årene på hull 7 og 8.

Spilleforholdene her har vært fuktige, gjørmete – kort sagt svært dårlige, og en utbedring her har vært diskutert lenge. Med stor maskin vil vi ha mulighet til å utbedre drenering på hull 7 og 8, og renske opp vannet på hull 8.

Som noen av dere kanskje har sett, så har vi fått inn en del gratis jordmasse som ligger både her og der.

Tanken er at massen skal brukes til oppbygging av nye greener på kortbanen, og nye utslagssteder på hovedbanen.

Følg med – både på banen og på nett, forandring fryder!